Valmistus

Valmistus

metsabanneri

 

H Roselli valmistaa tuotteensa käsityönä Harmoisten Kuhmoisissa Suomessa, jossa sijaitsee myös tehtaanmyymälä, huolto ja takuupalvelut. Valmistuksessa käyttämämme materiaalit ovat peräisin Suomesta.

 

Terän valmistuksessa vaaditaan erityistä ammattitaitoa, jotta saadaan aikaiseksi hyvin pureva ja kulutusta kestävä terä. Vuodesta 2000 lähtien on H Roselli käyttänyt tuotteissaan myös itse kehittämäänsä ”UHC (Ultra High Carbon) WOOTZ” terästä, jonka ominaisuudet ovat huippuluokkaa.

 

Nykyinen H Rosellin UHC teräs on seostamatonta ylihiiliterästä. Saavutettavissa oleva työkovuus on 68 HRC. Vetomurtolujuus on 2500N/mm2. Vastaavien lujuuksien yhdistelmiä ei ole aikaisemmin havaittu. Kyseisessä teräksessä on lisäksi huomattavan hyvä iskusitkeys. Optisilla laitteilla teräksestä ei löydy raerajoja, joka mahdollistaa erinomaiset ominaisuudet.

 

UHC teräksen lisäksi kaikissa H Rosellin tuotteissa käytetty teräs on hyvin laadukasta ja kestävää.

 

Terän valmistus alkaa valuharkoista, jotka toimittaa Karhulan teräsvalimo. Karhulan valimo on H Rosellin yhteistyökumppani. Yhteistyö Karhulan teräsvalimon kanssa mahdollistaa ”UHC” teräksen soveltamisen teollisuuden moniin muihinkin erilaisiin tarpeisiin.

 

Valuharkoista saadaan teräslattoja, jotka leikataan teräaihioiksi. Teräaihiot ohennetaan ja teroitetaan, jonka jälkeen ne karkaistaan monivaiheisesti. Tämän jälkeen terät ohennetaan vielä kerran ja teroitetaan tarkkuutta vaativaa työmenetelmää käyttäen käsityönä.

 

Kahvojen materiaalina käytetään pääasiassa visakoivua. Visakoivu hankitaan lankkuina tai ensiharvennuspölkkyinä, jotka hyvin tarkan ja oikea-aikaisen kuivatuksen jälkeen sahataan noin metrin mittaisiksi lankuiksi. Lankut taas sahataan sopivankokoisiksi yksittäisiksi kahva-aihioiksi jälkikäsittelyä varten, joka tapahtuu sorvilla ja nauhahiomakoneella käsityönä. Näin kahva saa lopullisen muotonsa työhönsä harjaantuneissa käsissä. Tämän jälkeen kahvat lämpökäsitellään tarvittaessa värin syvyyden saavuttamiseksi. Kahvat on suunniteltu siten, että niistä saa hyvän ja tukevan otteen.

 

Seuraavaksi kahvaan porataan reikä terän kiinnittämistä varten ja hela asennetaan paikoilleen, jonka jälkeen puukko voidaan koota yhdeksi kokonaisuudeksi. Puukon kokoamisen jälkeen kahva viimeistellään vielä lopulliseen muotoonsa. Eri puukkomallien osalta noudatetaan hieman erilaisia työvaiheita, mutta kaikki työvaiheet suoritetaan Suomessa. Samantyyppisiä työvaiheita toteutetaan myös keittiöveitsien ja kirveiden osalta.

 

Puukkojen tupet valmistetaan laadukkaasta nahasta käsityönä. Kaikille puukoille on suunniteltu paras mahdollinen tuppimalli käyttöä ajatellen. ”Iso ja pikku Heimo Juhlamalleissa” on tuppeen asennettu erityinen kiristyspanta, joka pitää puukon tukevasti tupessa ja tuppi on suunniteltu siten, että istuuduttaessa tuppi kääntyy vapaasti taaksepäin. Kaikki tupet valmistuvat taitavissa käsissä säilyttäen oman arvokkaan kädenjälkensä.

 

ompelu,Medium


Klarna Checkout
kauppiaan tiedot
Powered by Powered by